Wednesday, February 04, 2009

Something to ponder about...

Here is something to ponder about... Most of what written was also practiced by Prophet Muhammad... why are they not practiced by most Muslims is something that needs questioning.

Enjoy reading it here.

1 comment:

Muhammad Ridzuan said...

Aku pernah dengar sorang ulamak bagitau orang Yahudi ni Allah bagi diorang kelebihan cerdik dan cantik kerana inilah satu2 bangsa di dunia yang pernah makan makanan dari syurga yang Allah turunkan pada mereka masa mereka sesat pada zaman Nabi Musa. Besides the point, kita orang Islam sendiri kena pegang pada sunnah Nabi saw dalam kehidupan kita. Orang Yahudi tahu pertolongan Allah takkan sampai pada orang islam bila orang Islam tinggalkan sunnah, sebab tu diorang buat macam2 usaha supaya sunnah Nabi ni keluar dari kehidupan orang Islam. Bahkan kalau orang bukan Islam pun buat sesuatu ikut cara Nabi SAW, mereka akan berjaya, macam cerita kat atas tu. Masalahnya hari ini, kita bersungguh-sungguh boikot barangan Yahudi, tapi cara hidup diorang tak boikot pulak. Pakaian ikut mereka, muamalat ikut mereka... pendek kata dah takde identiti orang Islam. Bagi kita Sunnah = Sunat, tak buat tak dosa, buat dapat pahala. Wallahualam. Renung-renungkan dan selamat beramal.